Nejlepší místa v Soluni

Nejlepší místa v Soluni


Antické památky, krásné moře, dobré řecké jídlo a víno. Skvělá atmosféra. Aristoteles byl významný starořecký filosofem. A v Soluni se nachází náměstí pojmenované po něm, Aristotelovo náměstí. Aristotelovo náměstí je hlavním náměstím Soluně a také je největší. Rozprostírá se na pobřeží a také v centru Soluně. Určitě stojí za návštěvu. Socha Alexandra Velikého je pamětihodnost, která určitě stojí za zmínku. Král starověké Makedonie. Jeden z nejvýznamnějších panovníků. Socha zobrazuje Alexandra Velikého na koni. Pěkná je čtvrť Agios Pavlos. Ve čtvrti najdete kostel Agios Pavlos, který určitě stojí za návštěvu.

socha alexandra velikého

Kostel pochází z konce 20. století, ale nepůsobí ani trochu moderně. Hagia Sofia je katedrála a v překladu znamená chrám svaté Moudrosti. Za zmínku také stojí vyhlídka a městské hradby Trigonion, které také najdete na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Hradby pochází z přelomu 3. a 4. století. Z hradeb se nám naskytne krásný výhled na Soluň. Mimochodem, když už jsme u těch výhledů, věděli jste, že z některých částech Soluně se dá dohlédnout až na Olymp? Jinak u městských hradeb najdete pěkný park a také příjemné restaurace a kavárničky. Soluň se také může pyšnit pěknými promenádami hned na břehu moře. 

soluň, moře

První z nich je stará promenáda, která se jmenuje Leoforos Nikis. Doslova objímá část centra města. Tato promenáda volně přechází do nové promenády. Zde najdete parky, lavičky, venkovní posilovnu, bary a restaurace. Aby toho nebylo málo, určitě vás zaujmou deštníky. Nejsou to ledajaké deštníky! Jedná se o sousoší 40 deštníků, které jsou upevněné na vysokých tyčích. Je to moderní umění z roku 1997. V noci jsou deštníky nasvícené bílými světly, ale na různé svátky a události barevnými. Když už jste v přímořském městu, určitě si budete chtít užít pláž a moře. Soluň má své městské pláže, ale ty jsou menší. Ale i tak se dá pěkně vykoupat a zrelaxovat. Nedaleko Soluně najdete také pláž v městu Perea.  Pláž je oblázková a je plně vybavena.