Bezpečí za betonovým plotem

Bezpečí za betonovým plotem


Socialismus je velmi často propírán v médiích jako ukrutná doba temna, jako totalita, z níž nebylo úniku, a jako genocida za železnou oponou, ale jestliže budete hovořit s mnoha pamětníky, kteří neměli ani protekci, nebyli žádnými prominentními veksláky a žili docela obyčejným životem, zjistíte, že tehdy měli lidé k sobě blíž, měli více času na zábavu a neřešili existenční starosti. V té době také téměř neexistoval stalking a nebezpečné sledování lidí v soukromí, bezpečnostní kamery se používaly jen zřídka ve státních podnicích a celkově byla atmosféra ve společnosti více uvolněná i díky málo rozvinuté technice.

betonový plot

Dnes máme sice „relativní“ svobodu, ale o pohodě ve společnosti si můžeme nechat jen zdát, lidé jsou často vystresovaní, přetížení a řeší to, co za socialismu řešit nemuseli. Velmi často se stává, že se uchylujeme do bezpečí někam, kde máme potřebné soukromí, například v rámci ubytování na dovolené do horského penzionu s oploceným pozemkem, a právě tam si uvědomíme, jak zásadní vliv má ochrana soukromí na venkovním prostranství.

bezpečí za betonovým plotem

Jestliže necháte vztyčit kolem vašeho pozemku v Plzni betonový plot, a ponecháte pozemek otevřený vůči okolí jen na malé ploše živým plotem, brankou a vjezdovými vraty, budete tu dobře chráněni před zvědavci a kýmkoli dalším, kdo se snaží zmapovat vaše chování a nějakým způsobem na vás profitovat nebo vás poškodit. Nebezpečné může být i sexuální obtěžování, pokud se někomu zalíbí krásná dívka v plavkách u zahradního bazénu a dotyčný ji pak začne venku na ulici pronásledovat. Všimněte si, jak se ve společnosti klade důraz na zneužívání osobních dat ohledně GDPR, ale jak se příliš neřeší soukromí na vlastním pozemku.

Nenechte si krást vaši intimitu a odhalujte ji jen lidem, kterým maximálně důvěřujete. Do soukromí na vašem privátním nikomu nic není a s betonovým plotem to také dáte lidem kolem vás jasně najevo.